BANJA LUKA: Rasvijetljeno ubojstvo Damira Ostojića Šijana?

Uprava za organizirani kriminal MUP-a RS rasvijetlila je ubojstvo Damira Ostojića zvanog Šijan (45), koji je prošle godine izrešetan u Banjoj Luci kada je teško ranjena i njegova nevjenčana supruga Sandra Jošić.

Do pomaka u istrazi navodno je došlo nakon saslušanja Srećka Trifkovića, jednog od osumnjičenih, koji je navodno odao imena aktera ovog zločina, piše Avaz. U MUP-u RS ne žele otkrivati o kome je riječ, ali do sada nikakav službeni izvještaj nisu dostavili Tužiteljstvu RS.

Zločin se dogodio 5. rujns prošle godine u Banjoj Luci. Šijan i Jošić su se kritične noći terencem Range Rover vraćali kući iz grada, a ubojica ih je čekao u zasjedi. Kada je Šijan usporio vozilom, da iz Kozarske ulice skrenu prema svojoj kući u ulici Duška Trifunovića, ubojica je prema njima sasuo rafal iz automatske puške. Ispalio je najmanje 15 metaka. Oboje su pogođeni s više hitaca i Šijan je na mjestu ostao mrtav, dok je Jošić teško ranjena.

Zbog sudjelovanja u zločinu policija je podnijela prijave protiv Stefana Samardžije, Miloša Obradova i Srećka Trifkovića, koji su dovedeni u vezu s krađom automobila Škoda Octavia, koji je korišten u Šijanovom ubojstvu, a koji je pronađen zapaljen u selu Piskavica kod Banje Luke./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

GO HDZ BiH MOSTAR

Razgovarano o kompromisnim modelima provedbe Odluke Ustavnoga suda BiH za Mostar

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar održao je izvanrednu sjednicu kako bi se članovi informirali o detaljima pregovaračkog procesa i aktivnostima oko izmjena izbornih pravila...