BANJA LUKA: Pušten na slobodu bivši ministar optužen za obljubu djeteta

Okružni sud u Banja Luci ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane Nenadu Suziću /69/, bivšem ministru prosvjete i kulture Republike Srpske optuženom za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.

Suziću je, umjesto najstrože mjere, izrečena zabrana sastajanja sa maloljetnom žrtvom i zabranjeno da joj priđe bliže od 100 metara.

– Pritvor osumnjičenom N.S. ukinut je jer je utvrđeno da ne postoje posebni pritvorski razlozi. Okružni sud rješenje je donio nakon ročišta na kojem tužilaštvo sudu nije predočilo dokaze koji bi ukazali na opravdanost daljeg trajanja pritvora optuženom – priopćeno je iz Okružnog suda u Banja Luci.

Optužnicu protiv Suzića, koji je 5. lipnja uhićen zbog sumnje da je obljubio trinaestogodišnju djevojčicu, podiglo je Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

Optužnica je podignuta 30. rujna, te proslijeđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banja Luci.

Suzić, koji je bio zaposlen kao redovni profesor na FilozoFskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, udaljen je sa tog radnog mjesta 7. lipnja, a iz Univerziteta je ranije priopćeno da rješenje o udaljenju traje dok je u pritvoru./HMS/

Najnovije

MOSTAR

Tučnjava u Mostaru, jedna osoba povrijeđena

Jedna osoba je povrijeđena u tučnjavi koja se danas oko 10 sati dogodila kod hotela “Ero” u Mostaru, potvrdio je za Mostarski.ba Ljudevit Marić...