BANJA LUKA: Produžen pritvor osumnjičenom za ubojstvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banja Luke, koji je jedan od osumnjičenih za ubojstvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog osiguranja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

“Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12. siječnja 2020. godine”, rekli su u Vrhovnom sudu.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem, direktni izvršitelji zločina.

Za sudjelovanje u ubojstvu osumnjičen je i Emilio Baldo iz Laktaša kojem je na teret stavljeno da je bio promatrač i dojavljivač tijekom izvršenja atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Osumnjičen je i nekadašnji radnik “Sektor osiguranja” Rodoljub Gajić iz Banja Luke, kojem je na teret stavljeno da je ostalima pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i osiguranju Krunića.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. travnja u blizini imanja banja Lučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša.

Istraga o ubojstvu, kako su objavili pojedini mediji, privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. siječnja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...