BANJA LUKA: Priveden muškarac koji je napao novinara i oštetio mu opremu

Banjalučka policija lišila je slobode M.K. (1977.) iz Bosanske Gradiške, koji je jučer vrijeđao novinara RTRS-a i oštetio dio opreme za snimanje.

Prijavu je podnio novinar RTRS-a.

M.K. će biti ispitan na okolnosti izvršenja kaznenog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari te prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, koji se odnosi na vrijeđanje.

O svemu je obavješten dežurni javni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka.

U redovnoj proceduri slijedi procesuiranje spomenutog kaznenog djela i prekršaja, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Klub novinara Banja Luka jučer je priopćio da je nedopustiv verbalni napad na novinara RTRS-a Nikolu Marića, tijekom snimanja ankete na ulicama Banje Luke, kao i činjenica da je Mariću mikrofon išupan iz ruke i bačen na tlo. Poručuju da je naročito porazno i šokantno što je Marića napao novinar Miljan Kovač, što je vidljivo na snimku napada, koji je objavljen na internet stranici RTRS./HMS/

Najnovije

UKOLIKO BOŠNJAČKI POLITIČARI NE PRIHVATE IZMJENE IZBORNOG ZAKONA

LUCOVIĆ: Herceg-Bosna mora biti hrvatski odgovor!

Zadnjih dana se među hrvatskom javnosti u BiH sve više aktualizira pitanje izmjena Izbornog zakona po kojima će Hrvati sami birati svoje političke predstavnike...