Hrvatski Medijski Servis

BANJA LUKA Policija nije dopustila okupljanje skupine “Pravda za Davida”

Foto: Fena

Policijska uprava Banja Luka zabranila je javno okupljanje na Trgu Krajine koje je trebalo biti održano danas od 18 do 20 sati. Zahtjev za javno okupljanje podnijeli su aktivisti skupine „Pravda za Davida“.

Zabranu o javnom okupljanju u Policijskoj upravi obrazložili su činjenicom da je posljednje prijavljeno okupljanje na Trgu Krajine 30. prosinca prošle godine dovelo do više kaznenih djela i narušavanja javnog reda i mira, kao i uništavanja imovine.

– Na Trgu Krajine prije godinu dana posljednji put je viđen David Dragičević. S ovog mjesta je David odveden u smrt. Policija je zabranila sva okupljanja „Pravde za Davida“. Pismeno rješenje o toj zabrani do danas nismo dobili – rekao je Ozred Perduv iz skupine „Pravda za Davida“.

Perduv je istaknuo da se nekoliko članova skupine tijekom prethodne noći pokušalo uslikati s Davidovom slikom na Trgu Krajine, ali su istog trenutka okruženi policijom.

– Htjeli smo uraditi performans oko pola jedan na Trgu. U tom momentu se pet-šest policijskih vozila stvorilo na Trgu. Oni nisu bili parkirani na cesti i opkolili su te ljude. To više nije pritisak. To je otvorena prijetnja tim ljudima – kazao je Perduv./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte