BANJA LUKA: Pet godina zatvora zbog obljube djeteta

Okružni sud u Banjaluci osudio je danas muškarca čiji su inicijali M.V. na pet godina zatvora zbog kaznenog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

U kaznu zatvora uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru od 1. studenog do 1. prosinca 2018. godine, priopćeno je iz banjalučkog Okružnog suda.

Optuženom je izrečena mjera obaveznog liječenja od ovisnosti od alkohola, koja će biti izvršena u ustanovi za izvršenje kazne ili u zdravstvenoj ili drugoj specijaliziranoj ustanovi.

Ova mjera trajati će dok se ne otklone razlozi zbog kojih je izrečena, ali ne duže od tri godine, a vrijeme provedeno u ustanovi uračunava se u kaznu zatvora.

Optuženom je izrečena mjera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom osobom u trajanju od dvije godine, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru, odnosno ustanovi za čuvanje i liječenje, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Oštećeno lice je sa imovinskopravnim zahtjevom upućeno na parnicu./S/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KISELJAK

Automobil se prevrnuo na krov u Lepenici

U Lepenici kod Kiseljaka jutro se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena.Došlo je do slijetanja vozila Fiat Panda s kolovoza i...