Hrvatski Medijski Servis

BANJA LUKA: Najbolji sportaš RS-a na suđenju za pokušaj ubojstva novinara Kovačevića

Nedeljko Dukić i Marko Čolić

U Okružnom sudu Banja Luka danas je na suđenju za pokušaj ubojstva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, svjedočio Darko Savić, poznati kajakaš koji je izbaran za najboljeg sportaša u RS-u.

On je kao svjedok tužiteljstva potvrdio da je jutro nakon napada dovezao optuženog Marka Čolića u blizinu mjesta zločina.

Ispričao je da ga je dovezao da “nešto pogleda”, te da nije znao povod, jer mu ovaj to nije objasnio.

Kazao je da Čolića poznaje godinama iz grada, te da ga je posljednjih mjeseci trenirao i spremao za meč koji je optuženi trebao imati krajem septembra.

– Tog 27. kolovoza sam svojim kombijem pokupio Čolića kod kafića i on mi je rekao da ga odvezem do “Napredovog” stadiona da nešto vidi. Poslije minute Čolić se vratio u kombi i otišli smo na stadion da treniramo. Kada se vratio u kombi, nije imao ništa u rukama – ispričao je Savić.

Vjeruje se da je tražio izgubljenu teleskopsku palicu kojom je Kovačević pretučen, a koju je pronašao žrtvin otac. Ispostavilo se da je Čolić na osnovu toga identificiran i uhićen, a na dršci palice je otkriven njegov DNK.


Kovačević nakon napada završio u bolnici

Savić je istakao da je on vrhunski sportaš i da je tako odgojen, da nikada ne bi nigdje odvezao Čolića da je znao za taj napad.

Sporni kombi je snimljen nadzornim kamerama s kuće u ulici Banović Strahinje, a snimak je danas prikazan u sudnici.

Ovom dokazu se protivio Čolićev branilac Gordan Jovišević, ali su njegovi prigovori odbijeni.

Čolić je optužen za pokušaj ubojstva Kovačeviča ispred njegove zgrade 26. kolovoza prošle godine. Drugooptuženi u ovom kaznenom djelu Nedeljko Dukić je u bjegu i za njim je raspisana međunarodna tjeralica. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte