Bandić dao podršku Čoviću i HNS-u

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji mu je tom prigodom dao svoju punu podršku na kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Po Bandićevim riječima, Hrvate u BiH mogu izvući ljudi koji su kompetentni i koji znaju biti zajedno, a to je upravo Čović i Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH.

Dodao je kako njegovu punu podršku osim Čovića imaju i svi ostali kandidati HNS-a BiH.

– Minimum ili preduvjet moje poruke pred ove izbore je da budemo zajedno, da ne rasipamo glasove da damo podršku ljudima koji su se dokazali koji imaju svoje stavove i karijere, a poruka, pošto sam ja hrvatski sin BiH i prijatelj sva tri naroda u BiH, čelnicima ustavnih stranaka i svim građanima BiH jest da minimum političkog poštenja nalaže da svatko sebi izabere svoje predstavnike – kazao je zagrebački gradonačelnik.

Naglasio je kako je upravo to i preduvjet opstojnosti hrvatskog naroda u ovoj zemlji. Preduvjet opstojnosti Bosne i Hercegovine kao suverene, demokratske, europske države. Države koja je istinski ravnopravna trima konstitutivnim narodima, jer ako nema ravnopravnosti, onda nije samo u pitanju opstojnost hrvatskog naroda nego i opstojnost takve BiH.

Po njegovom mišljenju, hrvatski narod mora biti zajedno, te uz ostala dva naroda treba izabrati svoje predstavnike.

– Strateški interes RH je takva BiH, jer ako nije takva onda to nema smisla – zaključio je zagrebački gradonačelnik, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije