BAKIROV SEJDO: Nema toga u političkom Sarajevu tko će pristati na zahtjeve Hrvata

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je za “FTV” posjetu Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića Zagrebu i najavljeni razgovor o izmjenama Izbornog zakona BiH, prenose Nezavisne novine.

Komšić je poručio da Zagreb nema ništa s Izbornim zakonom i da mu treba reći “da odbije od BiH jer je njegovo miješanje krajnje neumjesno”.

– Pogrešno je da se u Zagrebu legitimira priča o unutarnjim temama BiH, što Hrvatska ima s izmjenama Izbornog zakona u BiH? Ovakvo pozivanje dužnosnika kao predstavnika naroda po meni je potpuno pogrešno, ja nikad ne bih pristao sudjelovati u takvoj vrsti komunikacije, a pogotovo ne bih nikome dao pravo da se tutorski ponaša prema BiH. Drugi su to sebi dopustili – kazao je Komšić.

Istakno je da uoči posjete razgovarao s Izetbegovićem, kojem je rekao da se u odnosima dvije države mora paziti kako se razgovara i savjetovao mu da u Zagreb ide kao šef SDA, a ne predstavnik jednog naroda.

– Mislim da nije dobro legitimizirati ovakvu vrstu komunikacije, jer oni nas očito strateški promatraju kao teritoriju, a ne kao državu, daju sebi za pravo koje teme će otvarati i drže BiH u jednoj vrsti političke i ekonomske zavisnosti o onome što Zagreb hoće. Srbi i Hrvati nisu stoka da ih uvodiš i izvodiš, niti je BiH staja da se neko uvodi i izvodi. Otkud ikome ideja da jedan čovjek priča u ime hrvatskog naroda. Otkud to da Dodik predstavlja srpski narod? Pitajte druge stranke iz Republike Srpske ima li on ima legitimitet – rekao je Komšić.

Smatra da je susret u Zagrebu iščašena paradigma na koju se nažalost pristaje, te da vlasti u BiH Beogradu i Zagrebu konstantno daju za pravo da se postavljaju kao tutori.

– Zagreb nema ništa s Izbornim zakonom, miješanje je krajnje neumjesno. Zagrebu je najbolje reći da odbije malo od BiH i priče o Izbornom zakonu jer se ni mi njima ne miješamo u izborne zakone. Mi sebi ne dajemo pravo da, recimo, pričamo o konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj. Trebaju biti svjesni da nema toga u političkom Sarajevu tko će pristati na ono što oni traže, kazao je Komšić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HMS OTKRIVA DOKUMENT

Evo kako su Mektić i suradnici rasipali donirani novac, „tipičan primjer korupcije tzv. bijelih kragni“

Hrvatski Medijski Servis došao je u posjed specifikacije upućene Upravi za neizravno oporezivanje BiH iz koje se vide napuhane cijene koje je tzv. Mektićev...