IZETBEGOVIĆ: Očekujemo od HDZ-a BiH da prestane s blokadama

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je danas nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da u narednom razdoblju slijede novi razgovori s HDZ-om te da se očekuje prestanak blokada.

– Ponovili smo zahtjev da se konačno završi formiranje Parlamentarne skupštine BiH. Pozdravili smo spremnost HDZ-a da se odnosi dodatno popravljaju te očekujemo da se konačno prestane s blokadom federalne razine vlasti. Od njih, također, očekujemo da najavljeni materijal za izborni zakon ne bude u koliziji s mišljenjem Europske komisije i presudama za ljudska prava – kazao je Izetbegović.

Osvrnuo se i na nepostojanje suglasnosti svih zemalja članica Europske unije (EU) po pitanju započinjanja pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Istaknuo je da je to loša i deprimirajuća poruka.

– Stalno su im puna usta kako treba dovršiti proširenje, a onda imate ovu situaciju, da nema konsenzusa. To je jedna loša poruka, ali mi ćemo nastaviti svoj put – kazao je Izetbegović, piše Dnevni avaz./HMS/

1 COMMENT

  1. Nadam se da ce ovaj lik prestat majonizirati Hrvate jednog od Konstutivni naroda ove zemlje i da nece uslovljavat Hrvate ako misli dobro ovoj drzavi..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...