Hrvatski Medijski Servis

IZETBEGOVIĆ: Očekujemo od HDZ-a BiH da prestane s blokadama

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je danas nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da u narednom razdoblju slijede novi razgovori s HDZ-om te da se očekuje prestanak blokada.

– Ponovili smo zahtjev da se konačno završi formiranje Parlamentarne skupštine BiH. Pozdravili smo spremnost HDZ-a da se odnosi dodatno popravljaju te očekujemo da se konačno prestane s blokadom federalne razine vlasti. Od njih, također, očekujemo da najavljeni materijal za izborni zakon ne bude u koliziji s mišljenjem Europske komisije i presudama za ljudska prava – kazao je Izetbegović.

Osvrnuo se i na nepostojanje suglasnosti svih zemalja članica Europske unije (EU) po pitanju započinjanja pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Istaknuo je da je to loša i deprimirajuća poruka.

– Stalno su im puna usta kako treba dovršiti proširenje, a onda imate ovu situaciju, da nema konsenzusa. To je jedna loša poruka, ali mi ćemo nastaviti svoj put – kazao je Izetbegović, piše Dnevni avaz./HMS/

About the Author
  1. MaleniReply

    Nadam se da ce ovaj lik prestat majonizirati Hrvate jednog od Konstutivni naroda ove zemlje i da nece uslovljavat Hrvate ako misli dobro ovoj drzavi..

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte