RASPRAVA NA TWITTERU

Bajrović proglasio Hrvate u BiH prezastupljenima pa prozvao EU i Hrvatsku: Mišetić ga opako prizemljio!

Odvjetnik generala Gotovine Luka Mišetić često je aktivan na Twitteru. Nerijetko tu društvenu mrežu koristi za demistifikaciju različitih narativa.

Tako je bilo i ovaj put kada je odlično spustio Reufu Bajroviću, bošnjačkom radikalu čije se djelovanje uglavnom svodi na pozivanje oduzimanja prava Hrvatima i konstitutivnim narodima u BiH.

Bajrović često na Twitteru i putem uglavnom sarajevskih medija poziva na antiustavna rješenja poput ukidanja konstitutivnosti, nasilnog uvođenja građanske države i tomu slično, prenosi Bild.ba.

Ovoga puta je pokušao spinati o “prezastupljenosti Hrvata” pa je na Twitteru podijelio informacije koje, navodno, govore o tome koliko na državnoj i federalnoj razini ima Hrvata na rukovodećim poslovima napisavši kako su Hrvati u BiH “prezastupljeni” optuživši Hrvatsku i EU da im u tome pomažu.

“Croats are over-represented in BiH institutions between 50-106%. This fact doesn’t stop Croatia and most of EU from backing HDZ demands for even more representation. Here are the exactish numbers”, napisao je Bajrović.

U komentaru mu je, također na engleskom, odgovorio Mišetić upitavši ga postoji li “prezastupljenost” u Sjedinjenim Državama.

“50% of the population of the USA is represented by 18 Senators, the other 50% by 82 Senators. Is this “over-representation” of 82 states? Undemocratic? Should the US Senate be abolished?”, napisao je Mišetić.

/HMS/

3 COMMENTS

  1. pola pola, a omjer 80:20? Kako to ti poloviš! Ovo o senatorima je apsolutna glupost jer oni nisu nikakva nacija nego predstavljaju države. Nešto kao kantoni u FBiH samo s represijom od HDZa koji želi vladati dovijeka!

  2. Ako su u Čehoslovačkoj Česi i Slovaci bili ( dok je trajala) zastupljeni pola/ pola na svim razinama, zašto to nije slučaj i u FBH koju su stvorili isključivo Hrvati i Bošnjaci ( u Washingtonu 1994) od teritorija kojeg su držali u međusobnom ratu? Danas veća prava u odlučivanju na vladi FBH imaju Srbi i Sejdić Finci koji u Washingtonu u FBH nisu unijeli ni milimetra teritorija iz rata 92-95.

    • pola pola, a omjer 80:20? Kako to ti poloviš! Ovo o senatorima je apsolutna glupost jer oni nisu nikakva nacija nego predstavljaju države. Nešto kao kantoni u FBiH samo s represijom od HDZa koji želi vladati dovijeka!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...