DIREKTOR ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO HNŽ

AVDIĆ: U HNŽ koronavirusom zaražene 33 osobe; pet na respiratoru, dvoje oporavljenih

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji 33 osobe zaražene su virusom Covid-19, od čega 22 iz Konjica, deset iz Mostara i jedna iz Čitluka.

– U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisustvo virusa Covid-19, a sedam testova bilo je pozitivno. Pet zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica- rekao je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ Nermin Avdić.

Kazao je kako je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti SKB Mostar trenutno 11 pacijenata, od koji je pet na respiratoru, dok su dvije osobe u oporavku.

Zahvalio je građanima HNŽ na poštivanju propisanih mjera, kazavši kako su im se građani zapravo pridružili u borbi protiv virusa.

– Ostankom u kući i smanjivanjem socijalnih kontakata građani nam izuzetno mnogo pomažu i jedino na taj način možemo se braniti od ovog virusa – poručio je dr. Avdić.

Prvi slučaj zaraze u HNŽ zabilježen je 17. ožujka u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom registriran je u utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PRIVREMENO ODOBRENO

Premier liga do kraja sezone odobrila pet zamjena

Engleska Premier liga odlučila je u četvrtak odobriti privremeno pet zamjena svakoj momčadi tijekom utakmice kada se prvenstvo nastavi sredinom lipnja.- Za ostatak sezone...