Attenborough u novom dokumentarcu upozorio čovječanstvo najoštrije dosad

Najpoznatiji televizijski prirodoslovac Sir David Attenborough, kojega u Britaniji smatraju nacionalnim blagom, u svom novom dokumentarcu iznosi dosad najoštrije upozorenje čovječanstvu: svrhu vlastita opstanka mora očuvati i druge vrste.

U jednosatnom filmu Extinction: The Facts (Istrebljenje: Činjenice), koji je u nedjelju prikazan na BBC-ju, Attenborough se ne suzdržava prikazati razorne posljedice uništavanja prirodnih staništa i to jasno povezuje s pojavom pandemija poput ove s koronavirusom.

Dokumentarac je prikazan svega nekoliko dana pošto su stručnjaci upozorili da je populacija životinja, ptica i riba u manje od 50 godina ‘pometena’ za dvije trećine, i to zbog obijesne ljudske prekomjerne konzumacije.

“Suočeni smo s krizom”, kaže Attenborough na početku filma, “i to onom koja će imati posljedice na nas sve.”

Film sadrži stravične scene, poput majmuna koji mahnito s drveća skaču u rijeku kako bi se spasili od požara ili koale koja šepajući prelazi cestu u na propast osuđenoj potrazi za skloništem od iste nepogode.

Autor Plavog planeta i Planeta Zemlje u novom filmu također istražuje izvor covida-19 među populacijom šišmiša u pećinama u kineskoj pokrajini Yunnanu./HINA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI SUDIONIK U MAJORIZACIJI HRVATA

Jerko Ivanković Lijanović u zatvoru u Zenici

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u platformaškoj Vladi Federacije BiH, koja je izabrana, bez sudjelovanja dva HDZ-a za koje je glasovalo blizu 90 posto...