ARAPOVIĆ: Ovo je krađa, moguće je da Džaferović nije osvojio ni 100 tisuća glasova

Adis Arapović, šef Izbornog stožera Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), u izjavi za „Avaz“ reagirao je na informaciju da je SDA još jednom režirala izbornu pljačku kroz, pored ostalog, prevaru tešku pola milijuna nevažećih glasačkih listića, od čega je pola praznih.

Ono što je SBB u izbornoj noći priopćio, sad je kroz masu primjera dokazano, ocjenjuje Arapović.

-SDA je stavila pod kontrolu većinu lokalnih izbornih komisija i uz prešutnu suglasnost SIP-a potpuno nezakonito zamijenila stotine članova biračkih odbora, s jedinim ciljem masovne krađe glasova i poništavanja volje glasača. Ovi izbori, bez imalo sumnje, već sada su nepopravljivo kompromitirani, pa samim tim i nelegalni. Neuvjerljiva i površna objašnjenja koje je u vezi s ogromnim brojem nevažećih glasačkih listića danas dao predsjednik SIP-a navode na zaključak da je i vrh ove institucije itekako svjestan strašne manipulacije izbornim procesom na biračkim mjestima i lokalnim izbornim komisijama, a da zato i sami snose odgovornost. Pola milijuna nevažećih listića, a od toga 250 tisuća praznih, alarm je za svakoga u ovoj zemlji osim za Branka Petrića i SIP – rekao je Arapović.

On ocjenjuje da ponovljeno brojanje glasova sa samo nekoliko biračkih mjesta u sarajevskim općinama dokazuje neviđenu krađu u korist SDA i Šefika Džaferovića, gdje mu je dodavano i dvostruko više glasova nego što ih je sam osvojio.

-Ako to preslikamo na ostale općine gdje je SDA postavila svoje biračke odbore, razmjere krađe broje se desetinama tisuća glasova! Ili, drugačije rečeno, moguće je da Džaferović nije osvojio ni 100 tisuća glasova, ali da su zato Radončić i Bećirović pokradeni za 100 tisuća glasova. To je poziv na pobunu, ljudi su pokradeni, pogaženo je temeljno političko pravo i građana – birača, ali i kandidata. To se nikakvim kozmetičkim potezima SIP-a ne može sanirati. Zato naglašavam, rezultati ovih izbora po pitanju bošnjačkog člana Predsjedništva i parlamenata nisu legalni, nećemo dozvoliti da se ova obmana zataška, a odgovorni će morati pred lice pravde – zaključuje Arapović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA RH

BOŽINOVIĆ: Za nekoliko mjeseci Radončić i ja napravili smo više nego ostali svih ranijih godina

Za nekoliko mjeseci napravili smo više nego ostali svih ranijih godina. Kazao je ovo u razgovoru za „Dnevni avaz“ Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova...