Arapi grade novi grad kod Sarajeva – Salam City

Green Valley International Real Estate, kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja se bavi nekretninama i investicijama, najavila je izgradnju novog stambenog kompleksa u glavnom gradu BiH, prenosi N1.

“Salam City” je naselje koje je planirano da se izgradi na 134.000 kvadratnih metara na području Sarajeva, točnije na vrhu brda Donja Vogošća, a opisano je kao jedno od najživopisnijih mjesta u cijeloj regiji.

Izgradnja Salam Cityja trebala bi koštati blizu 44 milijuna dolara i sadržavat će 300 luksuznih vila različitih veličina kako bi mogli odgovoriti svim zahtjevima kupaca, navodi se u priopćenju investitora.

“Bosna nudi mnogo za investiranje i povećanje našeg portfolija. Salam City pruža odličan potencijal za one koji traže perfektnu turističku destinaciju za investicije”, kazao je Ali Saeed Al Salami, generalni direktor Green Valley Real Estatea.

Projekat uključuje izgradnju hotela sa četiri zvjezdice te ugostiteljske, ali i objekte za rekreaciju kao što je otvoreni bazen, teren za košarku i tenis, restorane, kafiće, supermarket, džamiju.

Navodi se kako bi se novo naselje nalazilo 17 kilometara od sarajevskog aerodroma i 15 kilometara od centra grada.

“Početak Salam Cityja će biti još jedan projekat u BiH, koji uključuje “Green Valley City” i “The Martyrs”, također u Sarajevu.”/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...