STOŽER CZ MOSTARA

Apeliraju na građane da poštuju propisane epidemiološke mjere, najavljena pojačana kontrola ugostiteljskih objekata

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara održanoj u ponedjeljak pod predsjedanjem gradonačelnika Ljube Bešlića prezentirano je Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa, a koje je nakon rasprave jednoglasno usvojeno.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situaciji naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

S ciljem prevencije širenja koronavirusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Stožer apelira građanima Mostara da se ne okupljaju u velim skupinama, da drže fizičku distancu, koriste zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštuju naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te da u svakoj prilici, kako kažu, postupaju savjesno i primjereno okolnostima.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važno jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, ističu iz navedenog Stožera.

Službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile su aktivne tijekom cijelog trajanja krize koronavirusa te će također i dalje svakodnevno nastaviti pratiti epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati, stoji u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...