DON DAVOR KLEČINA

Apel župnika za pomoć domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču

Drvarski župnik, don Davor Klečina, uputio je apel za pomoć domovima zdravlja u Drvaru i Glamoču koji se, kako je kazao, trenutačno ne mogu nositi s novonastalom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Domu zdravlja Drvar, kojem je podređena i ambulanta u Bosanskom Grahovu, nedostaje svega osnovnog što je potrebno za zaštitu u borbi protiv širenja koronavirusa. Ako se zna da na području ove dvije općine živi pretežito starije stanovništvo, koje spada u rizičnu skupinu, onda je opravdan strah u ovim općinama da se – u ovakvom trenutačnom stanju – zdravstvene službe ne bi mogle oduprijeti ugrozi koronavirusa, navodi don Klečina.

Ističe kako je slično stanje i u općini Glamoč čiji se Dom zdravlja trenutačno ne može nositi s ovim izazovom.

Tim više, stanovnike ove tri općine (u kojima su podjednako ugroženi svi – i Srbi i Bošnjaci i Hrvati) žaloste ovih dana medijske objave u kojima se poziva javnost da se uključi u pomoć zdravstvenim ustanovama na području Hercegobosanske županije, navodeći pri tom samo potrebe zdravstvenih ustanova na području Livna i Tomislavgrada, kao da Županiji ne pripadaju Drvar, Glamoč, Grahovo, pa čak ni Kupres, upozorava don Klečina.

Napominje kako stanovnicima te tri općine jedinu nadu daju inicijative pojedinaca entuzijasta kojih je sve više ujedinjenih u želji da pomognu ljudima u nevolji.

Don Klečina ističe kako su domovima zdravlja u navedenim općinama potrebne zaštitne maske, kirurške maske, zaštitna odijela, naočale, rukavice, kape, radna obuća, dezinfekcijska sredstva za površine i ruke.

Apeliramo na sve ljude dobre volje da u navedenoj opremi pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima, ove dvije zdravstvene ustanove. Možda će upravo ta pomoć spasiti brojne živote, navodi drvarski župnik, don Davor Klečina./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije