Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

APEL HERCEGA I BEŠLIĆA VLADI FBiH: Zakažite izvanrednu sjednicu sa samo jednom točkom reda – Aluminij!

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputili su pismo Vladi FBiH.

‘U apelu za žurnim djelovanjem, kojeg smo Vam nedavno uputili, pozvali smo Vas da, kao suvlasnik Aluminija d.d. Mostar, žurno iznađete rješenje za nastavak proizvodnje u poduzeću koje je iznimno značajan gospodarski subjekt u BiH.

Uposlenici Aluminija već dugo očekuju rješavanje sudbine njihova poduzeća, a na teško stanje u kojem se nalaze danas su iznova upozorili blokadom prometnice M-17 u mjestu Ortiješ kod Mostara.

Svjesni složenosti situacije u kojoj se Aluminij nalazi, na mjesto blokade razgovarali smo s djelatnicima i sindikatom Aluminija, iskazujući i neupitnu spremnost da zajednički radimo na iznalaženju modela za spas Poduzeća.

Iznova vas podsjećam kako bi gašenje Aluminija ostavilo nesagledive posljedice, ne samo na gospodarstvo Hercegovine, FBiH, ne samo na djelatnike i njihove obitelji, dobavljače i kooperante, nego i na cjelokupnu zajednicu.

Stoga Vas pozivamo da žurno zakažete i održite izvanrednu sjednicu Vlade FBiH sa samo jednom točkom dnevnog reda – Aluminij, u sklopu koje ćete iznaći model za nastavak proizvodnje i time prekinuti agoniju uposlenika, navedeno je u apelu./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte