STUDENTICA I GLUMICA HNK MOSTAR

ANA LJUBIĆ ZA HMS: Utjelovljenje lika Blažene Djevice Marije bilo je teško, ali i inspirativno za mene

Nakon uspješne predstave “Kraljevo” u režiji Ivana Lea Leme, Anu Ljubić, studenticu edukacijske rehabilitacije na Fakultetu prirodoslovnih-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru možemo gledati u novoj ulozi u predstavi HNK Mostar „Isus, Sin Čovječji“, autora Halila Džubrana ostvarenog u režiji Roberta Pehara. U intervjuu za Hrvatski Medijski Servis govori o svojoj ulozi, probama za predstavu, te kako glumački posao usklađuje s fakultetskim obvezama.

Razgovarala: Patricija Jurčević, Hrvatski Medijski Servis

HMS: Kako je bilo igrati u predstavi „Isus, Sin Čovječiji“?

LJUBIĆ: Ovo je jedna posebna predstava koja je na mene ostavila veliki utjecaj. Sam proces je bio jako inspirativan i dosta težak. Vremenski nije trajao dugo, ali probe su bile iscrpljujuće. U toj predstavi utjelovljujem lik Djevice Marije, te Rafku jedan malo nepoznatiji lik iz Biblije. Dakle mladenka sa svadbe u kojoj je Isus pretvorio vodu u vino.

HMS: Je li bilo teško ući u lik Djevice Marije?

LJUBIĆ: Za mene je bio zanimljiv proces ući u takva dva lika, te bih rekla da nije neki veliki problem. Ti likovi su dosta drugačiji od uloga koje sam igrala u predstavi Miroslava Krleže. Bilo mi je dosta teže uči u lik Djevice Marije, nego u lik Rafke koji mi je bio baš veliki užitak. Prenijeti mladost i poletnost jednog takvog lika vjerujem da bi osobi mojih godina koja je u kazališnim vodama bio užitak. U ovoj predstavi mi je poseban tekst koji je dosta poetičan te ima epiteta i opisa koji se nisu mijenjali nego jednostavno preneseni u prvoj formi. Drago mi je što je baš naša kazališna kuća odradila ovu predstavu. Nakon naše premijere i HNK u Splitu je odradio ovu predstavu, ali u obliku monodrame. Voljela bih je pogledat u toj formi.

Ljubić: Predstavi „Isus, Sin Čovječiji“ na mene je ostavila veliki utjecaj. Foto: HMS

HMS: Kako ste se zaljubili u kazalište i kako je počela Vaša glumačka karijera?

LJUBIĆ: U kazalište sam se zaljubila još u najranijem djetinjstvu. Obožavala sam gledati lutkarske predstave i iz toga se rodilo i zanimanje za kazalište. U 2019. godini dobila sam prvi profesionalni angažman u HNK Mostar u predstavi ˝Kraljevo˝ Miroslava Krleže, koju je režirao Ivan Leo Lemo, redatelj iz Splita.

HMS: Kako uspijevate uskladiti kazališne probe s fakultetskim obvezama?

LJUBIĆ: Zadovoljna sam fakultetom i cijelom organizacijom. Zapravo mi nije teško uskladiti probe i fakultetske obveze, jer od kad radim u kazalištu zadnje dvije godine i nemam toliko obveza oko fakulteta. Jer mi je ostao samo jedan ispit koji moram riješiti, pa nemam predavanja koja moram slušati, te sam zahvaljujući tome uspjela uskladiti radno vrijeme i sve probe u kazalištu.

NAPOMENA: Autorica intervjua je studentica Studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta SUM-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije