Amerika donirala Hrvatskoj dva helikoptera Black Hawk

Sjedinjene američke Države donirale su Hrvatskoj dva borbena helikoptera UH-60 Black Hawk.

Naime, ministar obrane Damir Krstičević je još prošle godine potvrdio da se s SAD-om pregovara o nabavi dva taktičko-transportna helikoptera Black Hawk, a prema najnovijim informacijama, dva takva helikoptera jučer su sletjela u Zagreb.

Da će se to dogoditi, Krstičević je uvijeno najavio početkom tjedna kada je prilikom najave velike vojne vježbe Velebit 18 – združena snaga izjavio: “Želim vas pozvati i u onaj drugi petak kad ćemo ovdje predstaviti jedno novo, jako sredstvo HV-a. Za sad bih stao na tome.”

Donacija koja ne dolazi bez uvjeta

Pregovori s SAD-om su, javlja obrambeni portal Obris.org, rezultirali dogovorom o američkoj donaciji dva helikoptera Black Hawk našoj vojsci.

Radi se o dva helikoptera s bogatim paketima dodatne opreme, a donacija je vrijedna oko 55 milijuna dolara. Pregovori su se, javlja taj portal Obris.org, vodili u SAD-u i Zagrebu s predstavnicima Pentagona i tvrtke Lockheed Martin.

No takva donacija ne dolazi bez obaveza za hrvatsku stranu pa tako Amerikanci traže da se donacija dva Black Hawka veže za obvezu da Hrvatska u dogledno vrijeme nabavi još helikoptera istog tipa./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

'MR. SHITHOLE'

Facebook okrivio ‘tehnički problem’ za uvredljiv prijevod imena Xi Jinpinga

Facebook se u nedjelju ispričao što je pogrešno preveo ime kineskog predsjednika Xi Jinpinga s burmanskog na engleski uvredljivom riječi, prenosi BBC.Pogreška je otkrivena...