Hrvatski Medijski Servis

AMERIČKI VELEPOSLANIK U BiH: Sudjelovat ću u Povorci ponosa, ovo je prilika za BiH da pokaže toleranciju i uvažavanje različitosti

Prva “povorka ponosa” u BiH trebala bi biti održana u nedjelju u Sarajevu, a svoj dolazk potvrdio je i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, objavom na Facebooku.

Kako je kazao, Veleposlanstvo SAD izražava podršku prvoj Povorci ponosa u BiH.

– Cilj povorke ponosa su jednaka ljudska prava za sve. Moj partner i ja cijenimo dobrodošlicu i poštovanje koju su nam ukazali ovdje. Sudjelovat ću u Povorci ponosa da bih dao podršku svim pripadnicima LGBTI zajednice i njihovim obiteljima – poručio je Nelson.

Istaknuo je i da Sjedinjene države od bh vlast, ali i građana ovaj događaj protekne sigurno i dostojanstveno jer je, kako je kazao, ovo šansa za BiH koja želi biti otvorena, multikulturalna zemlja, da prihvati svoje raznolikosti i pokaže toleranciju i poštovanje za svakog pojedinca./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte