DRAMA U MOSTARU

Američki turist skočio sa Starog mosta i-potonuo, hrabri skakači pronašli ga kod Lučkog mosta i uspijeli oživjeti

Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama u poslijepodnevnim satima, kad je jedan od turista iz Amerike pokušao izvesti skok sa Starog mosta i nije uspio isplivati iz Neretve.

Na svu sreću mostarski skakači Admir Delić Guma i Ali Hamza Duraković i koji vozi turiste na čamcu su herojskim djelovanjem spasili mladića, koji je već bio izgubio svijest.

Njih dvojica su bili skupa ispod Starog mosta i, kako Duraković priča, čim su vidjeli kako mladić skače znali su da neće isplivati.

“Prilikom skoka je poletio naprijed i udario je želucem u vodu, tako da je sebi izbio dah i odmah potonuo. Tražili smo ga čamcem, ali Neretva ga je odnijela nekoliko stotina metara i malo prije Lučkog mosta smo mu ugledali ruku i zepu na nozi koja je bila fluorescentna. Nas dvojica smo ga uspjeli izvući iz vode i s obzirom na to da je bio bez svijesti i da se nagutao vode, morali smo ga reanimirati”, priča Duraković za Klix.ba.

Tako je zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji i herojskom činu spašen jedan mladi ljudski život.

Nakon toga je stigla i Hitna medicinska pomoć koja je nesretnog mladića odvezla u mostarsku bolnicu kako bi se liječnici pobrinuli za njega.

“Sreća da smo bili ovdje i da je sve dobro završilo”, zaključio je hrabri mostarski skakač Admir Delić Guma.

Svoj herojski čin dva hrabra Mostarca gledaju kao svoju zadaću koja uz čuvanje tradicije oko Starog mosta podrazumijeva i sigurnost onih koji dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije