Hrvatski Medijski Servis

AMERIČKI OBAVJEŠTAJCI: Islamska država još ima “tisuće” boraca

Foto: Screenshot/Twitter

Džihadistička skupina Islamska država (IS), koja je po ocjeni Donalda Trumpa uglavnom poražena, još ima “tisuće” boraca, rekao je čelnik američke obavještajne agencije Dan Coats.

IS “još kontrolira tisuće boraca u Iraku i Siriji”, navodi Coats u izvješću koje je podnio u Kongresu, a posvećeno je prijetnjama kojima mogu biti izložene Sjedinjene Države, javlja Hina.

Skupina “još ima osam ogranaka, desetak mreža i tisuće pristaša rasutih diljem svijeta, unatoč znatnim gubicima čelnih ljudi i teritorija”, dodao je.

Nasuprot tomu, privremeni američki ministar obrane Patrick Shanahan u utorak je rekao da će IS za nekoliko tjedana izgubiti i posljednja uporišta u Siriji.

Više od 99,5 posto velikog teritorija koje je IS zauzeo na sjeveru Sirije, oslobođeno je, rekao je Shanahan novinarima u Pentagonu.

“Za dva tjedna bit će oslobođeno 100 posto”, ustvrdio je.

Predsjednik Trump je na opće iznenađenje prije Božića najavio da će povući oko 2000 američkih vojnika raspoređenih na sjeveru Sirije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte