AMERIČKI OBAVIJEŠTAJCI: Izrael je daleko od svog cilja “uništenja Hamasa”

Prema podacima američkih obavještajnih službi, Izrael je u napadima na Pojas Gaze koji traju od 7. listopada ubio 20 do 30 posto boraca Hamasa, a to je nedovoljno za postizanje cilja – “uništavanje Hamasa”, javlja Anadolija.

U vijestima lista “Wall Street Journal” objavljene su informacije dobivene od američkih obavještajnih izvora o izraelskim napadima na Gazu i moći Hamasa.

U vijestima se navodi da Hamas “ima dovoljno streljiva da mjesecima napada Izrael i izraelske snage” i da pokušava ponovo uspostaviti policijske snage u nekim dijelovima Pojasa Gaze.

Naglašeno je da je 20 do 30 posto Hamasovih boraca ubijeno u Gazi, gdje je 25.000 Palestinaca ubijeno u napadima izraelskih snaga koji traju više od tri mjeseca, te da je ta stopa “daleko od cilja Izraela da uništi Hamas”.

Izvještava se da su izraelski dužnosnici “priznali da nisu mogli postići cilj uništenja Hamasa unatoč agresivnom zračnom i kopnenom napadu koji je izazvao smrt tisuća civila u Gazi”.

U vijestima se navodi da bi “rat mogao trajati mjesecima” i također je uključivala informaciju da je Hamasova sposobnost da preživi izazvala rasprave u Izraelu o “postizanju ciljeva rata”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img