Američki i britanski zrakoplovi bombardirali položaje Huta u Jemenu

Američki i britanski borbeni avioni izveli su danas najmanje tri zračna napada na jemenski lučki grad Hodeidah, javila je televizija al-Masirah koju predvode Huti.

U udarima su pogođeni ciljevi u oblasti Ras Issa u distriktu al-Salif, sjeverozapadno od grada, javila je televizija, ne pružajući dodatne informacije.

Stanovnici Hodeide objavili su na društvenim mrežama da su napadi bili usmjereni na borce Huta u mornaričkoj vojnoj bazi koju kontroliraju Huti u Ras Issi.

Koalicija još nije komentirala ove napade.

Od studenog 2023. Huti sve učestalije napadaju komercijalne brodove u Crvenom moru i Adenskom zalivu, za koje tvrde da su odmazda za izraelske napade u Gazi.

Kao odgovor, Sjedinjene Države i Britanija pokrenule su zračne i raketne napade na ciljeve Huta u Jemenu, počevši od sredine siječnja. Umjesto da odvrate ili degradiraju sposobnosti pobunjenika, čini se, međutim da su ti udari izazvali dodatnu eskalaciju sa snagama Huta, prenosi Xinhua./HMS/

1 COMMENT

  1. U gazi je novac un išao u hamasove ruke.gradili su tunele pa dosta i bazena. Sada ljudi gladuju i zedjaju.u jemenu se solidarizirati sa palestinci.jemenci gladuju a imaju oruzja na pretek.i pucaju i luduju zašto? Šta je taj islam.?neka revolucija robotizma.da svi moraju isto misliti .koji su to ispiraci mozgovima.zemlja kao planeta na rubu propasti.zbog ideologije strane priirodi.kraj.???????..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img