MIKE POMPEO

Američki državni tajnik tvrdi da će SAD i Europa uskoro normalizirati putovanja

Američki državni tajnik Mike Pompeo smatra kako će Washington uspjeti postići dogovor o ponovnom pokretanju putovanja između SAD-a i Europe, znatno ograničenog zbog pandemije koronavirusa.

Pompeo je novinarima rekao da je za obje strane „važno“ da putovanje ponovno funkcionira i da je „veoma uvjeren“ da će se u narednim tjednima postići dogovor.

„Uvjeren sam da ćemo pronaći uvjete koji će osigurati dovoljnu zdravstvenu i sigurnosnu zaštitu“, rekao je državni tajnik.

„Radimo na pronalasku pravog puta da to učinimo, pravovremenog vremenskog okvira i ispravnih taktika“.

Broj slučajeva u SAD-u i dalje raste

Istaknuo je da je krajnji cilj vratiti svjetsko putovanje na stanje prije pandemije.

CNN i New York Times s druge strane ovaj tjedan pišu kako Europska unija razmatra prijedlog blokade putovanja iz SAD-a i drugih državama u kojima je pandemija u jeku.

Broj slučajeva u SAD-u ponovno raste, posebice u saveznim državama poput Texasa, Floride i Californije, dok je New York, ranije epicentar pandemije, uspio usporiti širenje zaraze.

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins, u SAD-u je zabilježeno gotovo 2.350.000 slučajeva zaraze, a 121 tisuću osoba je umrlo./Hina/HMS/

Najnovije

PREMA PODATCIMA LRC

Ovo je top 10 kompanija po prihodima u Federaciji BiH

Analitičari LRC-a sumirali su rezultate poslovanja prema podacima koje su među prvima otkupili od Financijsko-informatičke agencije (FIA), koja je registar završnih računa firmi iz...