Amel Tuka i Larisa Cerić najbolji sportaši BiH u 2019. godini

Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportaši Bosne i Hercegovine za 2019. godinu. Ovo dvoje vrhunskih bh. sportaša jednoglasno su izrabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH, javljaju Nezavisne.

Žiri kojim je predsjedavao proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić proglasio je najbolje u godini na izmaku.

Amel Tuka, koji je prvi put nagradu za najboljeg sportaša BiH dobio 2015. godine, zasluženo je stigao do drugog laskavog priznanja nakon što je u godini na izmaku ostvario jedan od najvećih rezultata u povijesti bh. sporta, osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Među tri najbolja našli su se i rukometaš Flensburga i reprezentacije BiH Benjamin Burić i reprezentativac BiH u odbojci i član brčanske Mladosti Tihomir Gajić.

Larisa Cerić, članica Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, i u ovoj godini je nastavila pisati povijesti i bilježiti vrhunske rezultate, a sve je oduševila osvajanjem srebrne medalje na Europskim igrama u Minsku, koje su bile ujedno i Europsko prvenstvo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Starac zario sebi nož u stomak

Stariji muškarac R.K. koji živi na području općine Odžak pokušao je samoubojstvo oštrim predmetom. Potvrđeno je ovo iz policije, piše Oslobođenje.- Informaciju o...