MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA FBiH

Aljoša Čampara podnio ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA; sve zbog korupcije i napada Osmice Mehmedagića na njegovu obitelj

Ovim putem Vas informiram o tome da podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana Predsjedništva Stranke demokratske akcije, poručio je danas u otvorenom pismu javnosti Aljoša Čampara, aktualni ministar unutarnjih poslova Federacije BiH i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kako je naveo Čampara, Stranka demokratske akcije kakvoj se priključio i u kojoj je godinama djelovao, već neko vrijeme nije ono što je bila, jer je došlo do odstupanja od proklamiranih kongresnih ciljeva, evidentnog pada vrijednosnih kriterija u kadrovskoj politici i prešutnog pristajanja na devijantne pojave, procese i ponašanja pojedinih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

”Svjedoci smo ignorirajućeg odnosa središnjih tijela SDA prema unutarstranačkim izbornim rezultatima koju su suprotni Statutu i izbornim pravilima, kao i procesima koji ne vode prema općem napretku i koji značajno narušavaju integritet i autoritet SDA. Ovo su činjenice kojih nisam svjestan samo ja, nego, budite uvjereni, i brojni drugi članovi Predsjedništva, Glavnog odbora, kao i članstvo i simpatizeri. Ovu ostavku dajem, pored spomenutog, i zbog činjenice da se unutar SDA već izvjesno vrijeme događa jedan atrofirajući proces prema kojem se podobnost i poltronstvo protežiraju nad strukom, osobnim dignitetom, slobodom mišljenja i govora, uz neizostavno sotoniziranje onih koji otvoreno govore i podastiru relevantne argumente kao dokaze za evidentne nepravilnosti.

‘Pokušavao sam s pozicije člana Predsjedništva SDA ispravljati devijacije unutar stranke”

Vrhunac svega dogodio se krajem veljače ove godine kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao porazno stanje u našoj SDA. Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterizirala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu u nastojanju da se locira i u skladu s procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljani kao disidenti i protivnici unutarstranačkih interesa”, naveo je Čampara..

Zbog toga smatra, kako je dodao, da se svi trebamo zapitati može li SDA biti lider, i hoće li je građani prihvatiti u takvoj ulozi, u borbi protiv kriminala i korupcije na razini institucija sustava, ”ako nismo spremni unutar stranke riješiti političko-koruptivnu aferu”.

”Pokušavao sam s pozicije člana Predsjedništva SDA ispravljati devijacije unutar stranke inzistirajući na javno proklamiranim kongresnim ciljevima, ali moji pokušaji su nažalost, bili uzaludni, a moja nastojanja nerijetko, putem stranačkih medija i iz rukovodstva stranke naručenih tekstova, pogrešno interpretirana i spinana.

Kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo sam, unutar kluba dobronamjerno i stručno, a na sjednicama Skupštine kontinuirano i meritorno prezentirao kongresne ciljeve i izborne poruke SDA, preventivno upozoravao na nepotistička imenovanja, od trenutka kada su za ministre predloženi kompromitirani kadrovi, pa do posljednjih retrogradnih i nelogičnih aktivnosti u cilju izmjene i prilagođavanja Statuta javnih poduzeća za potrebe imenovanja podobnih kadrova. Davao sam do znanja da je to institucionalna korupcija najvišeg reda, ali sva moja upozorenja i svi moji pozivi da se odustane od takvih nemoralnih odluka zbog kojih SDA gubi autoritet među građanima, su ostali bez rezultata. Svi smo tome svjedočili i svi smo toga bili svjesni u Predsjedništvu stranke, ali se šutjelo.

Ja, zbog svega navedenog, ne mogu šutjeti, a od danas ni biti u bilo kakvom stranačkom tijelu. Ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA shvaćam kao svoju ljudsku i moralnu obavezu, a posebno nakon posljednjeg brutalnog sotoniziranja mojih prvih suradnika, te udara na moju čast i obitelj, a sve u režiji Osmana Mehmedagića Osmice ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine.

Moja obitelj ima povijest, obiteljski integritet i društveni dignitet, a moji suradnici su mlade, stručne, časne i poštene osobe koje su marljivo učeći svoje fakultetske diplome stekle na državnim sveučilištima, za razliku od pojedinih kadrova SDA, poput upravo Osmana Mehmedagića. Zbog toga sam odlučio da kontinuirane napade bazirane na lažima i pokušaje diskreditacije moje obitelji i mladih, stručnih i obrazovanih osoba, samo zato što rade sa mnom, više neću tolerirati.

Svjestan činjenice da svojim članstvom u Predsjedništvu SDA ni na koji način, i pored brojnih istupa na stranačkim sastancima, a i u javnosti, ne mogu doprinijeti rješavanju navedenih problema, odlučio sam podnijeti ostavku”, rekao je Čampara

Iz SDA se još uvijek nisu oglasili./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON OKLIJEVANJA TWITER IPAK REAGIRAO

Obrisan tvit bivšeg malezijskog premijera da muslimani imaju pravo ubijati Francuze

Twitter je nakon oklijevanja obrisao poruku bivšeg malezijskog premijera Mahathira Mohamada u kojoj je napisao da su 'Francuzi u povijesti ubili milijune ljudi, od...