Hrvatski Medijski Servis

ALEŠEVIĆ: Ja sam snimao, dostavljeno je američkom i engleskom veleposlanstvu

Nermin Alešević. Foto: N1

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, suvlasnik i direktor tvrtke Airvent za N1 potvrdio je vjerodostojnost snimka u kojem razgovara s predsjednikom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milanom Tegeltijom i inspektorom SIPA-e Mladenom Pandžom.

Naglasio je kako je snimak u kojem traži od Tegeltije da pogura njegov predmet vjerodostojan, kao i napisi medija o Tegeltijinim koruptivnim radnjama.

“Moj stav je da je ovaj snimak vjerodostojan. Ja sam ga osobno snimio da dokažem u kakvom je stanju naše pravosuđe. Jer 8 godina ja se borim s našim korumpiran sudstvom, pojedincima u korumpiranom sudstvu. Sve sam ovo dostavio međunarodnoj zajednici, predao sam i engleskom veleposlaniku originalni CD od 30 minuta snimanja. Upoznate su i američko veleposlanstvo, Inzko, sve međunarodne zajednice u BiH”, kazao je Alešević za N1 i dodao:

“Ja sam to sam osobno odradio da dokažem u kakvoj situaciji je to, dvije godine sam radio na predmetu da dokažem da je vrh sam korumpiran u tom dijelu”,

Alešević nije mogao da iznosi više detalja jer kako kaže sutra u 12 sati u Tužiteljstvu o ovom predmetu mora dati izjavu:

“Kontaktirala me SIPA da je otvoren predmet da moram dati izjavu u Tužiteljstvu i nisam u mogućnosti dalje komentirati, kazao je Alešević.

Na pitanje novinara potvrđuje li vjerodostojnost snimka i točnost onoga što su pisali mediji Alešević odgovara potvrdno.

Nakon transkripta ovog razgovora i Tegeltijinog negiranja umješanosti u koruptivne radnje, magazin Žurnal objavljuje i video snimak razgovora za koji je predsjednik VSTV-a kazao da je “isječen i zakonski vrlo upitan”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte