MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA BIH IZDALO UPOZORENJE GRAĐANIMA:

“Ako ste u ratu branili BiH ne putujte u Srbiju”

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izdalo je danas upozorenje građanima biH za putovanja u Republiku Srbiju.

“Preporučuje se svim državljanima Bosne i Hercegovine koji na bilo koji način bili uključeni u obranu Bosne i Hercegovine u razdoblju od 1992. do kraja 1995. godine da do daljnjeg ne putuju u Republiku Srbiju”, navodi se u upozorenju.

U MVP ističu kako se upozorenje izdaje zbog rizika od uhićenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na temelju ranijih slučajeva uhićenja bh. državljana protiv kojih se u Bosni i Hercegovini ne vode postupci niti ih pravosudne institucije BiH terete za ratne zločine.

“Nažalost, upozorenje se izdaje zbog okolnosti u kojima institucije Republike Srbije ne pokazuju volju za aktivnom međunarodnom suradnjom i razmjenom informacija u ovoj oblasti a na bazi ranije potpisanih protokola i međunarodnog prava”, zaključuju iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Upozorenje je uslijedilo nakon što je na graničnom prijelazu Uvac MUP Srbije uhitio Edina Vranja, bivšeg načelnika Kriminalističke policije MUP-a Federacije BiH koji je u Srbiji optužen za ratne zločine u Gorždu.

Njemu je danas određen je jednomjesečni pritvor./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...