Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

Akcija zaprašivanja komaraca na području Županije posavske

Započela je akcija zaprašivanja komaraca na području ŽP. Timovi Federalne uprave Civilne zaštite, koji provode dezinsekciju, jučer su posao završili na prostoru općine Domaljevac-Šamac, a danas će biti na potezu Tolisa- Bukova Greda. Akcija počinje u 19 sati, pa se upozoravaju građani da provode mjere osobne i zaštite pčela.

Vikend se neće raditi, a kako su izvijestili iz Zavoda za javno zdravstvo, nastavak zaprašivanja je u ponedjeljak 10. lipnja na potezu Oštra Luka- Bok-Matići-Kostrč. U utorak 11. lipnja zaprašivanje komaraca će biti u Donjoj Mahali i Ugljari, idući dan u srijedu dvije ekipe će dezinsekciju provoditi na prostorima Orašje, Dusine, Vidovice, Kopanice i Jenjić, a ukoliko vremenske prilike dozvole, akcija bi se završila u četvrtak zaprašivanjem Savskog nasipa od Grebnica do Kopanica, doznaje se od Danice Jozić, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽP.

Zaprašivanje komaraca zajednički provode Zavod za javno zdravstvo ŽP, CZ FBiH, te općine u ŽP, uz suglasnost Vlade ŽP. Akcija se provodi zemljanim putem tretmanom suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca, s ciljem zaštite zdravlja ljudi i njihovih gospodarstava, priopćili su iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte