AKCIJA VAR Ovo su osumnjičeni, pod istragom SIPA-e, zbog navodnog namještanja nogometnih utakmica

Opsežnom istragom Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA), zbog sumnje da su namještali nogometne utakmice, dosad je obuhvaćeno 11 osoba u okviru operativne akcije VAR.

Istragom su obuhvaćeni Ilija Živković, Miloš Gigović, Zoran Grbić, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko i Fuad Zahirović, saznaje N1.

Navedene aktivnosti odnose se na nezakonite radnje nogometnih menadžera, dužnosnika NS BiH i nogometnih sudaca, kao i namještanje nogometnih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Akcija se provodi po naredbama Tužiteljstva i Suda BiH. Sve navodne malverzacije odnose se na natjecateljsku sezonu 2018/2019.

U tijeku su pretresi na pet lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, između ostalih, u Šamcu, Orašju i Novom Travniku./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DRAMA U CHAMPIONSHIPU

Prednost Bilićevog WBA samo jedan bod

Prednost West Bromwich Albiona, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, ispred trećeplasiranog sastava druge engleske lige Brentforda istopila se na samo jedan bod...