HRVATSKA

Akcija spašavanja na Plitvicama, mladić se poskliznuo sa slapa

U jučerašnjoj akciji gospićkog HGSS-a u Nacionalnom parku Plitvička jezera spašen je 27-godišnji mladić, koji se poskliznuo sa slapa kod špilje Golubnjače i pao u jezero.

Hitna je uz pomoć čuvara prirode uspjela izvući mladića iz jezera te imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu ga mogli transportirati do vozila Hitne pomoći. Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima.

Tim gorskih spašavatelja, po uskoj stazi s nosilima i haski zapregom, uspio je u izvlačenju. U 19.30 preuzeli su unesrećenog, a pola sata kasnije već je bio u vozilu Hitne.

“Područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku, a mi mu želimo brzi oporavak”, stoji u priopćenju HGSS-a./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije