Hrvatski Medijski Servis

AKCIJA SIPA-e NA PODRUČJU TUZLE: Uhićene tri osobe zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, danas su na području Tuzle, uhiitili tri osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila kazneno djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su provedene u okviru predmeta kodnog naziva “Istok”.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici otkrili su pet krijumčarenih osoba, koje nisu posjedovala indetifikacijske dokumente. Daljnjim operativnim radom utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana i Indije, koji su nakon saslušanja u svojstvu svjedok, predani na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima, priopćeno je iz SIPA-e.

U skladu s članom 66. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno su oduzeti mobilni telefoni i tri putnička motorna vozila, za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni od osumnjičenih osoba prilikom organizacije prjevoza migranata.

Po dokumentiranju predmeta, protiv osumnjičenih Tužiteljstvu BiH bit će podnesen odgovarajuće izvješće.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte