AKCIJA “LIMIT” U tri županije uhićeno više od 30 osoba zbog droge

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo danas su, nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo, započeli realizaciju zajedničke operativne akcije kodnog naziva “Limit” na području Federacije BiH, a u vezi s kaznenim djelom “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Tijekom današnjih aktivnosti, a po naredbama Županijskog suda u Sarajevu, u tijeku su pretresi na 31 lokaciji na području Županije Sarajevo, Tuzlanske i Hercegovačko-neretvanske županije, te je uhićeno više od 30 osoba.

Provodeći navedene aktivnosti, dosad je pronađeno i privremeno oduzeto oko četiri kilograma različitih opojnih droga, i to “spid”, “cannabis sativa L”, “heroin”, “kokain” i druge, te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobil, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Uhićene osobe biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predane Županijskom tužiteljstvu Sarajevo, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstava unutarnjih poslova Zeničko-dobojske, Hercegovačko-neretvanske i Tuzlanske županije.

Aktivnosti na realizaciji akcije se nastavljaju, priopćeno je iz FUP-a./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Muče vas akne, mučnine i srčani problemi? Možda pijete previše mlijeka

Iako je mlijeko za većinu ljudi dio svakodnevne prehrane, njegovo pretjerano konzumiranje može biti loše za naše zdravlje, piše Insider.Možete osjetiti mučninuSudeći prema istraživanju...