HIT PREDSTAVA

“Ajmo na fuka” na repertoaru HNK Mostar u četvrtak

Predstava “Ajmo na fuka” na repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru je u četvrtak, 9. rujna 2021. godine s početkom u 20 sati, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Kada su autor i redatelj predstave Dragan Komadina i glumci HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar Robert Pehar i Saša Oručević prije šest godina krenuli „grebati“ po strukturi komada, nisu ni očekivali kako će predstava imati ovako dugovječan repertoarski život, odličnu prihvaćenost kod publike, ne samo u domicilnim teatarskim kućama u Mostaru, nego i širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, pa čak i u Pragu, Brnu i Beču. Osim publike, ova kultna predstava osvajala je i nagrade, a o njoj je objavljen i znanstveni rad.

Radnju drame prati nenadmašni mostarski takmičarski duh koji pledira vječnost, a prati životne priče vojnika Armije BiH i HVO-a, sve njihove sličnosti i različitosti (Hasan Eminović – Anadolu Ajansı)

“Ajmo na fuka” govori o dvojici mostarskih ratnika koji, iako na suprotnim stranama u ratu, u nebeskom boravištu moraju zajedno naučiti govor specifične povijesne težine i otvoreno ne pokazati mržnju jedan prema drugom.

U ponedjeljak, 13. rujna 2021. godine, kazališna karavana s ovom predstavom kreće u Konjic, gdje će gostovati na Festivalu glumca BiH. Nakon toga, u subotu, 18. rujna 2021. godine, s početkom u 18 i 30 bit će besplatno izvedena u HNK Mostar u okviru festivala Open City Mostar.

Ulaznice je moguće rezervirati preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar, odnosno pozivom na broj 063/019 019./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...