Hrvatski Medijski Servis

AGENCIJA ZA STATISTIKU BiH Izvoz u prva dva mjeseca manji za 1,8 posto, a uvoz porastao šest posto

Foto: Ilustracija

Vrijednost izvoza robe iz Bosne i Hercegovine u prva dva mjeseca ove godine iznosila je milijardu i 781 milijuna KM, što je za 1,8 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, dok je uvoz u BiH iznosio dvije milijarde i 838 milijuna KM, što je više za šest posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, pokrivenost uvoza izvozom je iznosila 62,8 posto, a vanjskotrgovinski robni deficit BiH milijardu i 56 milijuna KM.

Izvoz iz BiH u zemlje CEFTA-e u prva dva mjeseca ove godine iznosio je 264 milijuna KM, što je za 2,5 posto manje nego u istom razdoblju 2018. godine, dok je uvoz iznosio 319 milijuna KM ili 4,2 posto više. Pokrivenost uvoza izvozom sa zemljama CEFTA-e iznosila je 82,6 posto.

Izvoz u zemlje EU je iznosio milijardu i 374 milijuna KM, što je za 1,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je uvoz iznosio milijardu i 736 milijuna KM ili 6,2 posto više nego u prva dva mjeseca prošle godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 79,2 posto./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte