ČAMCEM PREKO DRINE

Afganistanac pokušao prevesti 20 migranata iz Srbije u BiH, svi su uhićeni

U okviru operativne akcije Drina, pripadnici Granične policije BiH jučer su na području Zvornika, u mjestu Meterize, spriječili krijumčarenje 20 osoba afroazijskog porijekla, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Naime, nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici GPBiH su zaustavili čamac u kojem su se nalazile osobe afroazijskog porijekla.

O spomenutom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH i prema njegovoj naredbi, osumnjičena osoba koja je upravljala čamcem (po izjavi državljanin Afganistana), lišena je slobode i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba bit će predana tužitelju Tužiteljstva BiH. Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Preostalih 20 muških odraslih krijumčarenih osoba, izjavile su da dolaze iz Afganistana, i bit će saslušane u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja, nakon čega će biti predane pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH, kažu u Graničnoj policiji BiH.

U navedenom događaju pripadnicima Granične policije BiH podršku su pružili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu koji Graničnoj policiji BiH pružaju ispomoć u nadzoru državne granice./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img