ADVENT U TRAVNIKU: Postavljen adventski vijenac na kružnom toku

Uoči tradicionalne manifestacije „Advent u Travniku“ članovi Udruge za humani i održivi razvoj „Klik“, “Naše Polje“ i „Dolina Lašve“ postavili su Adventski vijenac na travničkom kružnom toku kako bi zajedno s građanima obilježili došašće ili advent.

U došašću, izrađuje se i stavlja na stol adventski vijenac s četiri svijeće. Simboliziraju četiri nedjelje u došašću. Adventski vijenac čine dva temeljna simbola – krug i svijeće, odnosno svjetlo. Krug ili prsten bez početka i kraja shvaća se kao simbol vječnosti i vjernosti. Adventski vijenac tumači se kao znak Božje vjernosti zadanim obećanjima.

“Božićna čarolija” nastavlja se manifestacijom “Advent u Travniku”

Tradicionalna peta po redu „Božićna čarolija u Travniku“ ove godine nastavlja se u novom i bogatijem izdanju manifestacijom „Advent u Travniku“, događaj počinje 19. prosinca 2019. godine i završava 2. siječnja 2020. godine.

Sadržaj ovogodišnjeg „Adventa u Travniku“ je glazbenog, zabavnog, kulturnog i prodajnog karaktera. Na blagdanskoj manifestaciji će se predstaviti, kako na pozornici, tako i u sklopu sajamskog dijela, razne organizacije, glazbene i folklorne skupine i kreativni pojedinci iz općine Travnik i susjednih općina. Posjetitelji će moći uživati u pjesmama, kazališnim predstavama, kuhanom vinu, kobasicama, fritulama i ostalim blagdanskim delicijama. Također će biti organiziran i doček Nove godine uz koncert na Središnjem gradskom trgu. Naravno, tu su i još mnoga druga iznenađenja za sve posjetitelje.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ, Općina Travnik i Turistička zajednica SBŽ./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAKON PHILIPPEOVE OSTAVKE

Macron imenovao Jeana Castexa novim francuskim premijerom

Francuski predsjednik Emmanuel Macron imenovao je u petak Jeana Castexa, visokog dužnosnika zaduženog za strategiju izlaska zemlje iz karantene, novim premijerom u najavljenom preustroju...