8. STREET ARTS FESTIVAL: Nove boje na ulicama Mostara

Početak 8. Street Arts Festivala u Mostaru koji će trajati do 8. 9. 2019, obilježen je umjetničkim  intervencijama na Bulevaru, nekadašnjem Partizanovom igralištu, Šantićevoj ulici i Luci te Izložbom Dolores Veledar Perić i glazbenim programom PartYzen. 

Jučer je dovršen rad umjetnika iz Zagreba Mane Mei koji je nastao u kolaboraciji s djecom u Gradu Ideaa ina igralištu koje je dobilo sasvim novu dimenziju.  Domaće snage Darko Jovičić iz Tuzle ,Jeron i Muhamed Baručija iz Sarajeva donijeli su nove boje za Bulevar prijateljstva.

Rikardo Druškić i Benjamin Čengić iz Sarajeva oslikavaju novi mural na fasadi OKC Abrašević.  U blizini Sinagoge u procesu je  oslikavanja je murala umjetnika iz Berlina , a u  Titovoj ulici intervenira muralista iz Brazila.

Stigli su umjetnici iz Seville koji će danas početi oslikavati u naselju Vatikan, dok će na Bijelom brijegu raditi Martin Frljić iz Viteza.
U produkciji ovog festivala te projekta CLINK Agencije Lokalne Demokracije Mostar nastajat će murali osoba kulturno-povijesnog nasljeđa koje oslikavaju Dženana Taso (Sarajevo) i Deni Božić (Doboj).

Umjetnice iz SAD-a došle su u posjet Street Arts Festivalu u sklopu kojeg će održati konceptualni program „Daj šta daš“ .

U četvrtak 5. 9.  2019. u 20 sati na terasi HD Herceg Stjepan Kosača bit će održan događaj Artist’s Talk gdje će sva zainteresirana javnost imati priliku upoznati se s radom i djelom gostujućih umjetnika i gdje će biti upriličen Akustični koncert Maka Kalema iz Mostara koji će predstaviti svoje nove pjesme.

Narednih dana stizat će autori iz Italije i još njih iz Bosne i Hercegovine. Tijekom vikenda  će svoje početi oslikavati i lokalni umjetnici. Glazbeni program nastavit će se u petak  6. 9. klupskom večeri u Nsoft & SPARK poslovnom parku, te koncertima u subotu i nedjelju u OKC Abrašević, poručili su organizatori. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

FEDERALNA DOPREMIJERKA ZA RTV HB

MILIĆEVIĆ: Htjelo se suspendirati Parlament

Gosti drugog dijela emisije „Iz prve ruke – Covid 19“ na RTV Herceg Bosne bili su Jelka Milićević, federalna dopremijerka, ministrica financija FBiH te...