Vrbanovića policija dočekala na aerodromu, Mamići u Zagrebu

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović iz Münchena se zrakoplovom vratio u Zagreb gdje ga je već na aerodromu dočekala policija.

Odveden je u USKOK na ispitivanje gdje će morati odgovarati istražiteljima na optužbe koje mu se stavljaju na teret vezane uz Dinamo i braću Mamić.

U zrakoplovu s Vrbanović bio je i HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, prenosi Goal.hr.

”Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme”, napisao je Vrbanović kojega je u zračnoj luci na Plesu dočekala policija te se očekuje da odmah ide na obavijesni razgovor. S njim u društvu bio je i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

A u Zagreb su se vratila i braća Mamić iz Slovenije kako bi se što sastali s odvjetnicima i surađivali u istrazi.

“Obavještavamo navijače i javnost da su u petak, 3. srpnja, oko podneva, izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje obavijesnih razgovora na koje su se odmah i odazvali. Kao što je više puta i rečeno, obojica će surađivati s tijelima koja provode istražne radnje. Nakon obavljenih sastanaka sa suradnicima u Sloveniji, gdje se momčad nalazi na pripremama, odmah su krenuli prema Zagrebu gdje će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost”, stoji u priopćenju Dinama.

Prema neslužbenim informacijama Fene riječ je porezniku iz Sesveta Milanu Pernaru koji je jučer odveden na kriminalističko istraživanje u policiji, a nakon razgovora s Uskokovim istražiteljima bit će poznato hoće li tužiteljstvo za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora. O njegovu mogućem zatvaranju odluku treba donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala u četvrtak je zbog mita i utaje poreza pretresao kuće braće Mamić, kojima je navodno pomagao uhićeni poreznik, ali i prostorije Dinama i HNS-a gdje su potvrdili da je “predmet obrade” i Vrbanović. No, Zdravko Mamić je iz slovenskih Moravskih Toplica poručio da je riječ o lažima te da politički vrh “izmišlja afere domoljubima”.

Prema pisanju medija Uskok osumnjičene tereti da su Dinamo oštetili za više desetaka milijuna kuna koji je većim dijelom završili u džepovima Zdravka i Zorana Mamića./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije