MOSTAR

Obilježena 28. obljetnica pogibije osmorice pripadnika Vojne policije HVO-a Livno

Polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika ispred Gradske vijećnice u Mostaru u petak je obilježena 28. obljetnica pogibije osmorice mladih branitelja 2. Lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno.

Oni su poginuli 17. rujna 1993. godine u dvorište prijeratne Treće osnovne škole, a danas mostarske Gradske vijećnice u Ulici hrvatskih branitelja na Bulevaru, na tadašnjoj prvoj crti razdvajanja Mostara.

Vijenac su položili i svijeće zapalili predstavnici braniteljskih udruga, pripadnici udruga specijalne i vojne policije te obitelji, prijatelji i suborci poginulih mladića.

Po završetku rata, na mjestu pogibije postavljen je drveni križ, koji je godinama svjedočio i pokazivao mjesto na kojem je 17. rujna 1993. život izgubilo osam mladih pripadnika 2. lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno.

Kasnije je postavljeno spomen obilježje u obliku stećka, djelo akademskog kipara Andreja Gvozdena, na kojem su uklesana imena poginulih branitelja:

1. Zdravko Grgić Jozin, rođen 1960. godine

2. Luka Jozić Brankov, rođen 1974. godine

3. Zdenko Krešo Marijanov, rođen 1967. godine

4. Dario Kuprešanin Zvonimirov, rođen 1974. godine

5. Milan Mikulić Jurin, rođen 1965. godine

6. Dalibor Perković Jozin, rođen 1963. godine

7. Stipo Topić Perin, rođen 1971. godine

8. Tomislav Vidović Jozin, rođen 1974. godine

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SJEDNICA VIJEĆA ZA VANJSKU POLITIKU EU

GRLIĆ RADMAN: Zabrinuti smo zbog najnovijeg razvoja događaja u BiH, nema konsenzusa oko Izbornog zakona

U Luksemburgu su se okupili ministri vanjskih poslova zemalja članica Europske unije. Teme su mnogobrojne - od Afganistana preko klimatskih promjena do zapadnog Balkana. Ministar...