GLAS RAZUMA I NADE

PREDSJEDNIK PREPORODA DR. SANJIN KODRIĆ: Osuđujemo svaku vrstu totalitarizma, stalo nam je do smanjenja tenzija i skladnog odnosa svih naroda

Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” dr. Sanjin Kodrić uputio je pismo predsjedniku HKD Napredak Nikoli Čići. U pismu dr. Kodrić navodi kako “Preporod” dijeli iste slobodarske vrijednosti slobode kao i “Napredak”; slobodu vjerskog izražavanja i osudu svih totalitarnih režima, te iskazuje potrebu za relaksacijom odnosa i skladnog zajedničkog života svih naroda i građana u BiH, piše Hrvatski Medijski Servis.

Tekst dr. Kodrića odudara od silnih podvala koje posljednjih dana slušamo od bošnjačkih političara, intelektualaca, medija, glumaca, redatelja, koji Hrvatima, Katoličkoj crkvi i kardinalu Puljiću, zbog najave služenja mise za žrtve komunističkih zločina, imputiraju veličanje fašizma i optužuju ih za rehabilitaciju ustaškog pokreta i ustaških zločina, istovremeno odbijajući i priznati a kamoli osuditi komunističke zločine.

Pismo dr. Kodrića predstavlja glas razuma koji dolazi od čovjeka koji je na čelu najvažnijeg, najuglednijeg i najstarijeg bošnjačkog kulturnog društva.

Donosimo integralni tekst pisma dr. Kodrića:

/HMS/

Najnovije

LUCOVIĆ I RAGUŽ ZA RTV HB

SDA u teoriju urote uvukla i Amerikance

Stranka demokratske akcije ne miri se s gubitkom vlasti u Federaciji pa su tako u teoriju urote uvukli i Sjedinjene američke države. Stavljanje Osmana...