VIDEO Atletico na krilima Mandžukića pokorio Real

Real ni nakon šest ovosezonskih okršaja ne zna za pobjedu nad Atleticom. U velikom madridskom derbiju u sklopu 22. kola Primere, momčad Diega Simeonea slavila je protiv oslabljenog kraljevskog kluba s visokih 4:0.

Ova pobjeda Atletica razveselila je i Barcelonu koja za vodećim Realom ima četiri boda zaostatka, ali i utakmicu više.

Baš kako piše u naslovu, Atletico je na prepunom Vicente Calderonu rastavio Real! Dokaz nemoći ekipe Carla Ancelottija jest podatak da je Real prvi udarac u okvir vrata uputio u 81. minuti susreta.

Talijanski strateg nije mogao računati na ozlijeđene Rodrigueza, Pepea, Ramosa i Modrića, ali svejedno riječ je o ekipi koja u svom vlasništvu ima najbolje igrače današnjice. Međutim i najveće zvijezde Reala poput Cristiana Ronalda i Garetha Balea u potpunosti su zakazale.

Vidljivo je i da Realu silno nedostaje Luka Modrić. Ancelotti je rupu u veznom redu pokušao popuniti Samijem Khedirom i Iscom, ali jednostavno nije išlo. Real u prvom poluvremenu nije mogao nametnuti svoju igru. Atletico je diktirao tempo i slobodno možemo ustvrditi kako je pitanje pobjednika bilo riješeno u prvih 20 minuta.

Igrala se 13. minuta kada je Mandžukić u petercu prsima primio jedan ubačaj, a zatim je okrenuo svog čuvara i dao povratnu loptu za Tiaga koji je snažnim udarcem matirao Casillasa. Četiri minute kasnije, Atletico je poveo 2:0. Po lijevoj strani terena sijevnula je brza akcija u kojoj je Mandžukić proigrao Siqueiru, a ovaj je dao poluvisoku povratnu loptu za Saula koji je efektno poentirao škaricama. Domaćin je usporio tek pred kraj prvog poluvremena, što je bio znak za Real da se primakne protivničkom golu, ali ništa konkretno nismo vidjeli od Ancelottijevog stroja.

Trener Reala u poluvremenu je napravio rošadu u svojoj ekipi. Izvadio je nevidljivog Khediru, a kasnije i Isca, ali to mu nije baš pomoglo. U 66. minuti Turan je centrirao na drugu stativu gdje je utrčao Niguez, koji je glavom dao povratnu loptu na prvu stativu, a tamo je Griezmann koljenom zabio za 3:0.

I kada se činilo da će utakmica okončati pobjedom Atletica 3:0, ukazao se Mandžukić. Torres je centrirao iskosa s desne strane u kazneni prostor Reala, Varane i Nacho nisu dobro pokrili hrvatskog napadača koji je glavom zabio za konačnih 4:0. Mandžukiću je ovo bio 19. ovosezonski pogodak u svim natjecanjima.

Valja naglasiti kako je Mandžo bio možda i najbolji igrač Atletica u ovoj visokoj pobjedi u gradskom derbiju. Kao i uvijek bio je borben u defenzivnim zadacima, radio je kaos u veznoj i obrambenoj liniji kraljevskog kluba, a protivnika je izluđivao potezima poput onoga iz prvog dijela kada se petom riješio dvojice braniča Reala./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img