BRANITELJI PIŠU: Boris Petko do krvi je mlatio zarobljene Hrvate u Kninu 1991.

Ne stišava se galama oko napada koji se dogodio u srijedu i kafiću “Petko” u naselju Uzdolj kraj Knina kad je skupina maskiranih upala u taj objekt i napravila nered.

Hrvatska je osudila napad, Milorad Pupovac je posjetio napadnute, policija je uhitila dvojicu osumnjičenih, a na društvenim mrežama šire se brojne informacije o karakteru i motivima napada.

Objavljene su informacije da je Boris Petko prošle godine uhićen u Beogradu, pred derbi Crvene Zvezde i Partizana, a na društvenim mrežama pojavio se veći roj njegovih fotografija iz njegove navijačke faze, ali i slike s ratnim zločincem Draganom Vasiljkovićem.

Pojavila se i informacija da je Boris Petko, kao milicioner tzv. SAO Krajine u kninskom zatvoru mlatio zarobljene Hrvate. O tome je Mario Vrban, jedan od zarobljenika kninskog zatvora, napisao da ga je i fizički i psihički maltretirao upravo Boris Petko.

“Petko, Petko crni Petko, dali me se “sećaš” crni Petko? Dali se “sećaš” “pesmice” koju si nam “pevao” u Kninu u zatvoru 1991. godine?

Evo da te “podsetim” , “pesma” koju ste “pevali” i dan danas “pevate” u onoj tvojoj krčmi vi “ugroženi” Arkanđije ide ovako;

Oj Ustaše neka, neka
duboka vas jama čeka.
Široka je jedan metar,
a duboka kilometar….

Jel’ se sad sjećaš? Postavio si mi jedno desetak puta pitanje uz krvave batine; tko ti je Ante Vrban Podgorski? I dobio si odgovor ; moj rođak…

Evo ti moje dvi slike iz tog vremena i jedna iz sadašnjeg , da me se sitiš…kad dođem kod tebe na čašicu razgovora da preskočimo ono jebeno uvodno pitanje; oprostite a Vi ste?

Da ja sam , glavom i bradom…
Vidimo se…”

Maxportal je želio potvrdu informacije je li doista Boris Petko bio pripadnik terorističkih postrojba, je li sudjelovao u agresiji na Hrvatsku. Na upit nisu dobili dobili konkretan odgovor:

“U zatvoru koji je bio u centru Knina, stara bolnica, bilo je čuvara iz više postrojbi; pripadnici MUP-a takozvane RSK, pripadnici srpske dobrovoljačke garde pod zapovjedništvom kapetana Dragana.

Noću bi ulazili civili s klincima koji su se iživljavali nad nama, a dotični je bio pripadnik Martićeve milicije i nekoliko dana je boravio u zatvoru kao čuvar.”/HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img