Hrvatski Medijski Servis

FOTO/VIDEO Deset tisuća ljudi prosvjedovalo u Mostaru protiv nametanja Komšića

U mirnom, kulturnom i dostojanstvenom ozračju 10 000 Hrvata prosvjedovalo je protiv nametanja Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjednistva BiH, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

Hrvati od Neuma do Odžaka jasno su pokazali da više neće pristajati na majorizaciju i kršenje svojih temeljnih ljudskih prava. Prosvjednici su se okupili islred Građevinskog fakulteta Sveučilista u Mostaru odakle su se uputili ka Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kojega Komšić želi zatvoriti, gdje su zapalili svijecće jer je demokracija u BiH umrla ovim činom.

Posebno se isticao transparent na kojem je pisalo RIP Democracy.

“Ovo nije prosvjed protiv Željka Komšića osobno. Prosvjedujemo protiv gaženja izborne volje hrvatskog naroda u BiH. Ova situacija nije se dogodila ni jednom ni dva puta, već tri puta i to je skandalozno. Ovaj problem moramo riješiti upravo sada i jednom za vazda. Također želim kazati da Hrvati ovim prosvjedom ništa ne žele dobiti za sebe nego vratiti ono što im je prislino oduzeto, a sto im je bilo garantirano Daytonskim sporazumom”, rekao je Martin Mikulić predsjednik Hrvatskog studentskog politološkog foruma u izjavi za HMS.

“Došli smo ovdje da iskažemo nezadovoljstvo izborom Željka Komšica za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Želimo poslati poruku Bošnjacima i međunarodnoj zajednici da ne želimo ovakvu Bosnu i Hercegovinu. Ako je oni žele takvu onda mi ne želimo biti u takvoj BiH i želimo joj smrt kao i demokraciji koja je umrla u nedjelju. Demokraciju je ubila svita koja je glasovala za Željka Komšića, rekao je za HMS Tomislav Zelenika, student Sveučilišta u Mostaru i jedan od idejnih začetnika prosvjeda protiv izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.

Hrvati od Neuma do Odžaka ovom prosvjednom šetnjom pokazali su jedinstvo i kazali da Željko Komšić nije i ne može biti hrvatski član Predsjedništva. Sasvim je jasna Bošnjačka politička matrica kojom Bošnjaci žele svesti Hrvate u BiH na razinu nacionalne manjine, a hrvatski narod je jasno poručio da će se oduprijeti takvoj politici.

Više pogledajte u videozapisu mostarske TV Oscar:


/B.Galić/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte