Hrvatski Medijski Servis

​Vozač splitskog Prometa zaustavio autobus jer putnici nisu ustali trudnici

Vozač Prometa iz Splita jučer je napravio gestu kojoj se mnogi dive.

Naime, prema pisanju Slobodne Dalmacije, vozač prometa zaustavio je autobus kako bi pomogao trudnici koja je popodne ušla u liniju kojom je on vozio.

“Tog dana su bila dva slučaja s trudnicama. Jedan je odmah riješen, jer se trudnici, čim sam jednom putniku rekao, prepustilo mjesto, a drugi slučaj je bio onaj kad sam ustao i zaprijetio da neću nastaviti voziti sve dok trudna gospođa ne sjedne”, rekao je vozač za Slobodnu Dalmaciju.

Kako kaže, u autobus na Šinama ušla je trudnica, koju je zamolio da negdje sjedne. Međutim, do sljedeće stanice je u retrovizoru vidio da u prepunom autobusu ona i dalje stoji kod vrata.

“Ustao sam, otišao do nje i još jednom je zamolio da sjedne, a ostalim putnicima kazao da joj se dignu, inače autobus neću pokrenuti. Bila je ugrožena i moja i njihova sigurnost, jer postoji mogućnost da se samo od jednog kočenja toj gospođi nešto dogodi. Nitko joj nije odmah ustao, tek nakon možda pola minute”, rekao je vozač.

“Žalosno je da su neki putnici zagunđali kad sam ustao i zatražio da joj se ustupi mjesto. Jadnoj gospođi je bilo neugodno pitati, a nitko od putnika se nije ponudio”, rekao je./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte