​Večeras osamnaesto izdanje ‘Večernjakova pečata’

Tradicionalna manifestacija izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini “Večernjakov pečat” bit će održana večeras u Mostaru.

Organizatori najavljuju da će i ovaj put manifestacija okupiti veliki broj gostiju iz javnog života iz BiH i inozemstva, a događaj će izravno prenositi BHRT, HRT i mreža lokalnih radijskih i televizijskih postaja u BiH.

Posebni ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa od preko tisuću kandidata izabere 150 osoba iz svih životnih sfera koje se u 15 kategorija natječu za glavnu nagradu “osoba godine”.

Među 200 nagrađenih u proteklih 18 godina su državnici, gospodarstvenici, glumci, humanisti, svjetski autoriteti, uključujući dvojicu papa – Benedikta XVI i Franju.

Na prošlogodišnjoj dodjeli “Večernjakova pečat” za osobe godine proglašena su četvorica nogometnih izbornika podrijetlom iz BiH (Zlatko Dalić, Vladimir Petković, Mladen Krstajić i Vahid Halilhodžić) koja su reprezentacije Hrvatske, Švicarske, Srbije i Japana odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo.

– Uz dodjelu priznanja, “Pečat” je pokretač brojnih drugih velikih događaja. Primjerice, na pozornicu su donesena dva najveća izgubljena dokumenta iz BiH. Upravo zahvaljujući “Pečatu”, Daytonski mirovni sporazum (Ustav BiH) pronađen je i prvi put službeno preveden na tri jezika. “Pečat” je Povelju Kulina bana, “rodni list BiH” star više od osam stoljeća, vratio državi, u preslici. Uz veliko iznenađenje javnosti ta su dva dokumenta pokazana na pozornici “Pečata” – podsjeća Jozo Pavković, direktor i glavni urednik Večernjeg lista BiH, koji je uz BHRT suorganizator “Večernjakovog pečata”.

Pavković ističe kako će “Večernjakov pečat” neformalnu titulu društvenog događaja godine opravdati i bogatim glazbenim programom te pratećim sadržajima same manifestacije.

Posebno naglašava promociju pozitivnih vrijednosti i rezultata koje su u prošloj godini ostvarili “obični” ljudi, oni o kojima se u medijima malo zna i govori./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...