​Uhićen vozač J.B. koji je udario u policijsko vozilo u Pazariću

Vozač koji se prvobitno oglušio na naredbe policajaca na Ilidži, a potom je udario u policijsko vozilo u Pazariću, je identificiran i lišen slobode. Radi se o J.B, rođenom 2000. godine u Goraždu, gdje je i nastanjen – potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

– J.B. je dovezen u prostorije MUP-a KS i u toku je kriminalistička obrada, nakon koje će biti predat Tužiteljstvu KS – dodala je Kuldija.

Tri policajca ozlijeđena su jutros nakon što je vozač automobila odbio zaustaviti svoje vozilo u Hadžićima s kojim se, potom, zabio u patrolni automobil u Pazariću. Tom prilikom dva policijska službenika su zadobila lakše, a jedan teže tjelesne ozljede.

– Policijski službenici Policijske stanice Ilidža jutros u 03.30 sati pokušali su zaustaviti jedno putničko motorno vozilo koje se nije zaustavilo na znak policijskih službenika i nastavilo je kretanje u pravcu Hadžića, a zatim u pravcu Pazarića. Za tim vozilom su se uključili ostali policijski službenici koji su nastavili potragu, kojom prilikom je vozilo u mjestu Resnik udarilo u policijsko vozilo koje se prevrnulo – podsjetila je Kuldija./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img