Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

​Tužiteljstvo HNŽ-a objavilo detalje kobne noći u kojoj je ubijen Nino Ivanković

21-godišnjoj Suniti Hindić-Bošnjaković Županijski sud u Mostaru u nedjelju je odredio jednomjesečni pritvor. U današnjem priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a objašnjavaju se detalji kojima se 21-godišnjakinja tereti, te razlozi zbog kojih je pritvor određen.

Kako navode iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Sunita Hindić se sumnjiči da je 4. listopada 2019. godine ubila Ninu Ivankovića.

Prema Tužiteljstvu HNŽ-a, ona je oko 7:15 sati došla do ugostiteljskog objekta “Vila Ivanković” u naselju Buna kod Mostara u Ivankovićevom vlasništvu. Ušavši u sobu u kojoj je boravio Ivanković, dogodio se verbalni sukob, a u jednom trenutku htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u njegovom pravcu.

Od ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane Nino Ivanković je obilno iskrvario, nakon čega je nastupila smrt, navode iz Tužiteljstva.

“Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila mjesto događaja, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Također, i usprkos ozljedi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć”, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Tužiteljstvo HNŽ-a dalje objašnjava da zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

“Županijsko tužiteljstvo u suradnji s MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo”, zaključuje se u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte