​Tužiteljstvo HNŽ-a objavilo detalje kobne noći u kojoj je ubijen Nino Ivanković

21-godišnjoj Suniti Hindić-Bošnjaković Županijski sud u Mostaru u nedjelju je odredio jednomjesečni pritvor. U današnjem priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a objašnjavaju se detalji kojima se 21-godišnjakinja tereti, te razlozi zbog kojih je pritvor određen.

Kako navode iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Sunita Hindić se sumnjiči da je 4. listopada 2019. godine ubila Ninu Ivankovića.

Prema Tužiteljstvu HNŽ-a, ona je oko 7:15 sati došla do ugostiteljskog objekta “Vila Ivanković” u naselju Buna kod Mostara u Ivankovićevom vlasništvu. Ušavši u sobu u kojoj je boravio Ivanković, dogodio se verbalni sukob, a u jednom trenutku htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u njegovom pravcu.

Od ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane Nino Ivanković je obilno iskrvario, nakon čega je nastupila smrt, navode iz Tužiteljstva.

“Osumnjičena je neposredno nakon toga napustila mjesto događaja, a isto tako utvrđeno je da je često mijenjala adrese stanovanja, odnosno da je boravila na više adresa. Također, i usprkos ozljedi osumnjičena je u vrlo kratkom razdoblju uspjela pobjeći čak do Bugojna, da bi nakon prijave policiji bila odvedena u JU Bolnicu Travnik, gdje joj je ukazana liječnička pomoć”, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Tužiteljstvo HNŽ-a dalje objašnjava da zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi puštanjem osumnjičene na slobodu postojala opasnost od njenog bijega, Županijski sud Mostar je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenoj.

“Županijsko tužiteljstvo u suradnji s MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo”, zaključuje se u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PONUĐENO 30.000 KM

Odbijena ponuda Abraham grupacije za Aluminij

Skupština dioničara mostarske tvornice "Aluminij" odbila je danas ponudu Abraham grupacije za najam dijela nekadašnjeg postrojenja "Aluminija", potvrdio je opunomoćenik Vlade FBiH Stipo Buljan....